Yoga & chakra's

harmonie in aandacht en energie

Prijs € 19,95

Uitverkocht

K.-J. van Velzen

Hardback | Juni 2002 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wat je aandacht geeft groeit! In Yoga & chakra wordt dit fundamentele gegeven uitgewerkt en vertaald naar de concrete yogapraktijk. Eerst wordt systematisch beschreven welke aspecten in de uitvoering van een yogahouding van wezenlijk belang zijn. Vervolgens wordt de relatie tussen de yogahoudingen en de levensenergie geanalyseerd. Stap voor stap wordt duidelijk gemaakt hoe de verschillende chakra-energieën met behulp van de yogahoudingen kunnen worden geactiveerd. Uiteindelijk wordt de innerlijke houding van waaruit de yogahoudingen echt betekenis krijgen, voelbaar. De kracht van dit boek is dat de spirituele kern van yoga op praktische wijze toegankelijk wordt gemaakt. De lezer wordt ingevoerd in belangrijke thema's van de yogabeoefening, onder andere: de samenhang tussen aandacht en energie, de adem, psychosomatiek, het harmoniseren van het eigen energieveld, chakra-psychologie, verstilling en eenheidsbeleving. Door middel van vele prachtige oefeningen worden de thema's direct vertaald in een levende ervaring. Door inzicht in deze achtergronden zal de eigen yogabeleving zich op natuurlijke wijze verdiepen. Het boek is een aanrader voor iedere geïnteresseerde in yoga of chakra's en zal menig yogaleraar inspireren.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
K.-J. van Velzen
Uitgever
AnkhHermes, Uitgeverij
ISBN
9789020252095
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2002
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
159

Beschrijving

Wat je aandacht geeft groeit! In Yoga & chakra wordt dit fundamentele gegeven uitgewerkt en vertaald naar de concrete yogapraktijk. Eerst wordt systematisch beschreven welke aspecten in de uitvoering van een yogahouding van wezenlijk belang zijn. Vervolgens wordt de relatie tussen de yogahoudingen en de levensenergie geanalyseerd. Stap voor stap wordt duidelijk gemaakt hoe de verschillende chakra-energieën met behulp van de yogahoudingen kunnen worden geactiveerd. Uiteindelijk wordt de innerlijke houding van waaruit de yogahoudingen echt betekenis krijgen, voelbaar.
De kracht van dit boek is dat de spirituele kern van yoga op praktische wijze toegankelijk wordt gemaakt. De lezer wordt ingevoerd in belangrijke thema's van de yogabeoefening, onder andere: de samenhang tussen aandacht en energie, de adem, psychosomatiek, het harmoniseren van het eigen energieveld, chakra-psychologie, verstilling en eenheidsbeleving. Door middel van vele prachtige oefeningen worden de thema's direct vertaald in een levende ervaring. Door inzicht in deze achtergronden zal de eigen yogabeleving zich op natuurlijke wijze verdiepen. Het boek is een aanrader voor iedere geïnteresseerde in yoga of chakra's en zal menig yogaleraar inspireren.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
K.-J. van Velzen
Uitgever
AnkhHermes, Uitgeverij
ISBN
9789020252095
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2002
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
159