Zen mama

wat boeddhisme en moederschap gemeen hebben

Prijs € 16,95

Uitverkocht

Karen Miller

Paperback | Februari 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het moederschap dwingt je om op zen-achtige wijze in het leven te staan. Sterker nog: zen kan jou als moeder helpen. Zen geeft vrijheid en rust te midden van vermoeidheid en twijfel. Iedere moeder zal – meestal onbewust – iets van zen in praktijk brengen om niet volkomen overspannen kopje onder te gaan. Belangrijke zenprincipes voor moeders zijn: onbevangen leven in het moment, meegaan met de stroom, ja zeggen tegen wat op je weg komt. Karen Maezen Miller schrijft over het pad van een jonge moeder, vanaf de zwangerschap tot in de peutertijd van haar kind. Zij brengt de fasen van het moederschap in kaart. Een moeder begint met naïeve verwachtingen en verwarring; daarna krijgt ze voldoening in alledaagse taken en ontwikkelt ze een groter zelfbewustzijn. De auteur maakt gebruik van haar eigen ervaringen als moeder, van haar studie en jarenlange zenmeditatie.  

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Karen Miller
Uitgever
Have, Ten
ISBN
9789025959685
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
205

Beschrijving

Het moederschap dwingt je om op zen-achtige wijze in het leven te staan. Sterker nog: zen kan jou als moeder helpen. Zen geeft vrijheid en rust te midden van vermoeidheid en twijfel.
Iedere moeder zal – meestal onbewust – iets van zen in praktijk brengen om niet volkomen overspannen kopje onder te gaan. Belangrijke zenprincipes voor moeders zijn: onbevangen leven in het moment, meegaan met de stroom, ja zeggen tegen wat op je weg komt.
Karen Maezen Miller schrijft over het pad van een jonge moeder, vanaf de zwangerschap tot in de peutertijd van haar kind. Zij brengt de fasen van het moederschap in kaart. Een moeder begint met naïeve verwachtingen en verwarring; daarna krijgt ze voldoening in alledaagse taken en ontwikkelt ze een groter zelfbewustzijn. De auteur maakt gebruik van haar eigen ervaringen als moeder, van haar studie en jarenlange zenmeditatie.
 

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Karen Miller
Uitgever
Have, Ten
ISBN
9789025959685
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
205